Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almejas frescas
- sal
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de vino blanco
- 200 g de caldo de pescado
-
2 - 3
gotas de tabasco (opcjonalnie)
lub 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie) - 1 hoja de laurel seca
- 600 g de patatas (peladas y cortadas en rodajas de aprox. 1 cm)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 956 kJ / 228 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con calamares
40 min
Almejas a la marinera
30 min
Arroz caldoso
1 Std. 15 Min
Sopa de pescado
55min
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10min
Fabes con almejas
30 min
Arroz caldoso con mejillones
50min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Arroz con bogavante
1h
Arroz caldoso para dos
1h 10min
Arroz a banda
1h