Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 cucharaditas de harina
- 500 g de almejas frescas (puestas a remojo en agua con sal durante 15 minutos)
- 100 g de sidra
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 705 kJ / 169 kcal
- Białko
- 7.69 g
- Węglowodany
- 4.16 g
- Tłuszcz
- 13.48 g
- Błonnik
- 0.23 g
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25min
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Coquinas al ajillo
1 godz.
Bacalao con chirlas
45 min
Cigalas al ajillo
20min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1 godz.
Ensaladilla de patata con bogavante
1h 25min
Mejillones al vino
30 min
Gambas al ajillo
15min