![Bacalao fresco con ajada Bacalao fresco con ajada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A34D65BB-59F8-4AA5-8C92-20DDE7B51159/Derivates/2D275589-FA96-47B7-86E0-B3BD14C3D73A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua para el vapor
- 1 rodaja de bacalao fresco (de 600-700 g)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar el Varoma)
- 6 dientes de ajo en láminas
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1041 kJ / 248 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con chirlas
45min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 min
Bacalao con salsa de piñones
1 Std. 50 Min
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1hod. 10min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Berberechos al vapor con lima
20 min
Menú: Bullabesa
1h 5min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao Club Ranero
1hod.
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Bacalao con langostinos
1hod.