Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua para el vapor
- 1 rodaja de bacalao fresco (de 600-700 g)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar el Varoma)
- 6 dientes de ajo en láminas
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1041 kJ / 248 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lubinas de ración en papillote para dos
30 min
Marmitako para dos
30 min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 min
Judías verdes con bacalao y pimientos
50 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Lubina en papillote con crema de grelos
45 min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Chicharro con aceitunas y alcaparras
40 min
Bacalao con ajetes y pilpil
25 min
Dorada a la veneciana
55 min
Bacalao Club Ranero
1h