Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pimiento rojo en trozos
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1000 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
-
1 - 2
pellizcos de hebras de azafrán (opcjonalnie)
lub 1 cucharadita de colorante amarillo (opcjonalnie) - 200 g de arroz de grano redondo
- 1 lata de aceitunas verdes sin hueso en conserva (en rodajas)
- 1 lata de aceitunas negras sin hueso en conserva (en rodajas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2023 kJ / 484 kcal
- Białko
- 5.71 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 31.14 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla de patatas con chorizo
45min
Fideos con verduras
30min
Patatas meneás salmantinas
40min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Patatas a la riojana
40min
Arroz con atún
25 Min
Macarrones con tomate y chorizo
25 Min
Arroz con tomate
30min
Lentejas con morcilla de Burgos
45min
Arroz mediterráneo
35min
Arroz a lo pobre
40min
Pasta con judías blancas
40min