Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de tomate triturado en conserva
- 40 g de cebolla
- 2 - 3 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 12 cangrejos de río
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 1 cucharada rasa de pimentón
- 1 cucharadita de sal
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 800 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1334 kJ / 319 kcal
- Białko
- 8.14 g
- Węglowodany
- 33.16 g
- Tłuszcz
- 17.16 g
- Błonnik
- 1.08 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas a la riojana
40 min
Bígaros al vapor de algas
30 min
Arroz con cangrejos de río para dos
25 min
Fabes con almejas
30 min
Arroz caldoso con mejillones
50 min
Cangrejos de río en salsa
30 min
Garbanzos con almejas para dos
50 min
Arroz negro cremoso con calamares
40 min
Arroz con bogavante
1h
Arroz con calamares en su tinta
30 min
Fideuá negra de calamares
45 min
Arroz a banda
1h