Ensalada de verduras en tarro crudivegana

Ensalada de verduras en tarro crudivegana

4.7 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 raciones

Składniki

Salsa
  • 2 cucharadas de tahini
  • 30 g de zumo de limón
  • 1 - 2 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • ½ diente de ajo (opcjonalnie)
  • ½ - 1 cucharadita de salsa de soja
Ensalada
  • 100 g de zanahoria en trozos de 2-3 cm
  • 80 g de apio en trozos de 2-3 cm
  • 100 g de calabacín en trozos de 2-3 cm
  • 130 g de remolacha cruda en trozos de 2-3 cm
  • ½ aguacate en trozos de 2-3 cm
  • 2 - 3 hojas de achicoria roja en juliana
  • 1 cucharada semilla de amapola

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 228 kcal / 954 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...