Dip de alubias blancas con chips de chía y quinoa

Dip de alubias blancas con chips de chía y quinoa

4.7 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
12 raciones

Składniki

Chips de chía y quinoa
  • de quinoa en grano
    100 g
  • de semillas de chía
    50 g
  • de agua
    70 g
  • de semillas de sésamo
    10 g
  • de sal
    ¼ cucharadita
Dip de alubias blancas
  • de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
    400 g
  • de pulpa de pimiento choricero
    15 g
  • de tahini
    30 g
  • de semillas de comino
    ½ cucharadita
  • de aceite de oliva
    30 g
  • de zumo de limón
    30 g
  • diente de ajo
    1
  • de tallos de apio cortado en rodajas
    25 g
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
    4 ramitas
  • de sal
    ½ cucharadita
  • perejil fresco
  • aceite de oliva

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 136.4 kcal / 570.6 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 154.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...