Pâté z kurzych wątróbek
TM6 TM5

Pâté z kurzych wątróbek

4.6 (91 ocen)

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 40 g masła
  • 60 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego na kawałki
  • 40 g whisky
  • ½ łyżeczki cząbru, suszonego
  • 170 g wątróbki drobiowej
  • 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki żelatyny w proszku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
335 kJ / 80 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
0.1 g
Sód
145 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy