Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g masła
- 60 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 40 g whisky
- ½ łyżeczki cząbru, suszonego
- 170 g wątróbki drobiowej
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki żelatyny w proszku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 145 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawior z pieczarek
30 min
Pasztet z kaczki z oliwkami
2h 40min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Balotyna z kaczki
2h 45min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Pasta z wędliny
10min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1h 40min