Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes émondées
- 80 g de sucre en morceaux
- 380 g de lait entier
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de fraises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743 kJ / 419 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3h 15 min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12h 30min
Poires farcies en papillote
35 Min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12 godz. 15 min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35 Min
Pêches pochées, framboises, amandes
45min
Petits flans à la ricotta et aux fruits rouges
45min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15min
Terrine de yaourt aux myrtilles et son coulis
12 godz. 15 min
Coulis de fruits
10 min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min