![Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95BA6863-D9CD-4F30-9C62-C2E9D36752F8/Derivates/c26124e5-3c4e-4981-8b6b-78ddeac329c8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes émondées
- 80 g de sucre en morceaux
- 380 g de lait entier
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de fraises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743 kJ / 419 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème express chocolat-vanille
20 Min
Pannacottas aux épices
4 Std. 30 Min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35 min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1 godz. 50 min
Trifle à la rhubarbe
2 godz. 45 min
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25 Min
Crème fraise rhubarbe
1 Std. 30 Min
Crémeux chocolat, liqueur de coco et crumble cacao
2 godz. 45 min
Crème catalane
4h 25min
Crème renversée au caramel
4 godz. 50 min
Coulis de fruits
10min