Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de pralines roses
- 500 g de lait entier
- 90 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 2 c. à café d'eau de rose
- 1 pincée de fleur de sel
- 125 g de fraises coupées en quatre
- sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1131 kJ / 269 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Semoule au coulis de mangue
1h 50 min
Crème au praliné
2h 20min
Semoule au lait d'amande
2h 15min
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45min
Crème express chocolat-vanille
20 min
Crème renversée au café
2h
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Crème onctueuse caramel-café
1h 45min
Crème dessert aux noisettes
2u. 40min
Crème au café
2h 30 min