Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de poires Conférence bien mûres, pelées en morceaux
- 15 g d'agar-agar
- 530 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de jus de citron
- ½ fève tonka, râpée
- 180 g de sucre en poudre extra-fin
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 300 kJ / 71 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sucre de Noël
1 godz. 5 min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Pain d'épices
1 Std. 15 Min
Pêche pochée au thym
3 Std. 20 Min
Vin blanc chaud
12hod. 25min
Poires au vin rouge
3 Std. 20 Min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35min
Confiture de cerises
2 Std. 30 Min
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 godz.
SEPTEMBRE - Caramels mous au beurre salé - Laurent Clément
3 Std. 10 Min
Kringle (Estonie)
2h 40min