![Pâtes de poires à la fève tonka Pâtes de poires à la fève tonka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B57B18D9-CA58-4E59-B39D-4C6557963F10/Derivates/cd113ee2-f7ec-447d-ae2a-53c5878d48d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de poires Conférence bien mûres, pelées en morceaux
- 15 g d'agar-agar
- 530 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de jus de citron
- ½ fève tonka, râpée
- 180 g de sucre en poudre extra-fin
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 300 kJ / 71 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Confiture de tomates vertes
24 godz.
Compotée de fruits d'été aux épices
45 min
Gelée et pâte de coing
24 godz.
Calissons d'Aix
24 godz.
Pain d'épices
1 Std. 15 Min
Tuiles à la pistache
12h
Rochers coco
40 min
Sucre pistache
5min
Crème de marrons
45 min
Gelée de queues de fraise
1 godz.
Tuiles aux amandes
25 min
Tuiles aux amandes
25 min