![Dip aux haricots noirs Dip aux haricots noirs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/100315.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'oignons doux, coupés en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 25 g de saindoux
- 600 g d'haricots noirs en conserve, rincés et égouttés
- 150 g de bouillon de légumes
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de cheddar râpé
- 500 g de chips tortilla, type Old El Paso
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1695 kJ / 405 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 40.03 g
- Tłuszcz
- 24.05 g
- Błonnik
- 4.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafels
24 Std.
Pain indien (naan)
1 Std. 50 Min
Houmous de carottes rôties
40 min
Chili sans viande
1 godz.
Cochinita pibil
3h 45min
Houmous noix de cajou, à la moutarde et au miel
1 Std. 10 Min
Dhal
1h 40min
Falafels
24 Std.
Houmous
3h 30min
Seitan à l'orange
1 godz.
Thé au lait à l'indienne
20 min
Fajitas
35 min