Mujaddara (riz au lentilles)

Mujaddara (riz au lentilles)

4.3 260 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La sauce blanche
  • ½ gousse d'ail
  • 1 yaourt à la grecque
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
Les oignons frits
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 30 g d'huile d'olive
Les lentilles
  • 800 g d'eau
  • 150 g de lentilles vertes sèches
Le riz
  • 15 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de graines de cumin
  • 2 c. à café de curcuma frais
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • 150 g de riz basmati
  • 300 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 1749 kJ / 415.5 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 54.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...