Mujaddara (Riz au lentilles)

Mujaddara (Riz au lentilles)

4.3 252 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La sauce blanche
  • gousse d'ail
    ½
  • yaourt à la grecque
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
Les oignons frits
  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • d'huile d'olive
    30 g
Les lentilles
  • d'eau
    800 g
  • de lentilles vertes sèches
    150 g
Le riz
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de graines de cumin
    1 c. à soupe
  • de curcuma frais
    2 c. à café
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de riz basmati
    150 g
  • d'eau
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 415.5 kcal / 1749 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 54.2 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...