Patates douces rôties, yaourt aux herbes

Patates douces rôties, yaourt aux herbes

4.3 112 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de patates douces orange bio (4 patates environ)
    800 g
  • d'huile d'olive et un peu pour la plaque
    2 c. à soupe
  • de zaatar (mélange d’épices libanais à base de thym, sumac et sésame)
    1 c. à soupe
  • d'oignons verts, coupés en gros morceaux et un peu pour la finition
    1 bouquet
    1 botte de cives, coupées en gros morceaux
  • de persil frais équeutés et un peu pour la finition
    5 brins
  • de yaourt à la grecque (labneh)
    250 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • grenade égrenée
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 349 kcal / 1469 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...