Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cashew nuts
- 550 g water, plus extra for soaking
- 1 ½ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 4 potatoes, large (approx. 680 g), cut in pieces (2-3 cm)
- 180 g onions, cut in 8 pieces then separated into layers
- 200 g carrots, sliced (1 cm)
- 190 g cauliflower, cut in pieces (4 cm)
- 50 g dried apricots, cut in pieces (1 cm)
- 1 Tbsp curry powder
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 Tbsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ - ½ tsp garam masala, to taste
- 70 g fresh baby spinach
- 270 g tinned borlotti beans, drained (1 x 400 g tin)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1608 kJ / 384 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato Curry
30 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Chick Pea Curry
35 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Vegetable Stroganoff
30 min
Potato Curry (Ala Hodi)
40 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 godz. 10 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Vegan Bean Burgers
1 godz. 20 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min