Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cashew nuts
- 550 g water, plus extra for soaking
- 1 ½ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 4 potatoes, large (approx. 680 g), cut in pieces (2-3 cm)
- 180 g onions, cut in 8 pieces then separated into layers
- 200 g carrots, sliced (1 cm)
- 190 g cauliflower, cut in pieces (4 cm)
- 50 g dried apricots, cut in pieces (1 cm)
- 1 Tbsp curry powder
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 Tbsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ - ½ tsp garam masala, to taste
- 70 g fresh baby spinach
- 270 g tinned borlotti beans, drained (1 x 400 g tin)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1608 kJ / 384 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Chick Pea Curry
35min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Vegetable Stroganoff
30min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50min
Sweet Potato Curry
30min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Vegetable Biryani
50min