Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g olive oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 2 tsp Madras curry powder
- 250 g butternut squash, peeled, sliced (1 cm) (see tip)
- 250 g kabocha squash, peeled, sliced (1 cm)
- 1 red onion, cut in wedges (eighths)
- 1 tsp coarse sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 190 g wholemeal flour, plus extra for dusting
- 115 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp fine sea salt
- 50 - 80 g water, ice cold
- 250 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1979 kJ / 477 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 godz. 50 min
Lentil Moussaka
3h 30min
Vegan Burger
5h
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min