
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g olive oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 2 tsp Madras curry powder
- 250 g butternut squash peeled, sliced (1 cm) (see tip)
- 250 g kabocha squash peeled, sliced (1 cm)
- 1 red onion cut in wedges (eighths)
- 1 tsp coarse sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 190 g wholemeal flour plus extra for dusting
- 115 g unsalted butter diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp fine sea salt
- 50 - 80 g water ice cold (opcjonalnie)
- 250 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 477 kcal / 1979 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 627 mg