Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g olive oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 2 tsp Madras curry powder
- 250 g butternut squash, peeled, sliced (1 cm) (see tip)
- 250 g kabocha squash, peeled, sliced (1 cm)
- 1 red onion, cut in wedges (eighths)
- 1 tsp coarse sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 190 g wholemeal flour, plus extra for dusting
- 115 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp fine sea salt
- 50 - 80 g water, ice cold
- 250 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1979 kJ / 477 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30 min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1h 5min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 Std. 35 Min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h