Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Toppings
- 450 - 500 g fresh figs, stems removed then halved
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- ½ Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 120 g prosciutto, sliced
Nut Crust Base
- 125 g blanched almonds
- 125 g pecan nut halves
- 20 g unsalted butter, soft
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp fine sea salt
- 1 medium egg
Filling
- 1 garlic clove
- 50 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 150 g Roquefort cheese, crumbled
- 275 g single cream
- 3 medium eggs
Balsamic Glaze and Assembly
- 100 g balsamic vinegar
- 40 g caster sugar
- 50 g Roquefort cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2346 kJ / 566 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 1060 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20min
Pesto with Rocket and Chilli
10 Min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20min
Orange Liqueur Zabaglione
15min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
20 Std. 45 Min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5óra 40p
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Sicilian Caponata
30min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 Min