Urządzenia i Akcesoria
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Toppings
-
fresh figs stems removed then halved450 - 500 g
-
balsamic vinegar1 Tbsp
-
olive oil plus extra for greasing½ Tbsp
-
prosciutto sliced120 g
Nut Crust Base
-
blanched almonds125 g
-
pecan nut halves125 g
-
unsalted butter soft20 g
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
medium egg1
Filling
-
garlic clove1
-
onions quartered50 g
-
olive oil20 g
-
Roquefort cheese crumbled150 g
-
single cream275 g
-
medium eggs3
Balsamic Glaze and Assembly
-
balsamic vinegar100 g
-
caster sugar40 g
-
Roquefort cheese crumbled50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
1060 mg
Białko
20 g
Kalorie
2346 kJ /
566 kcal
Tłuszcz
45 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 godz. 35 min
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3 godz. 40 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Pears in Spiced Red Wine
3 godz. 20 min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1 godz. 30 min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20 min
Leek Quiche
1 godz. 20 min
Baba Ganoush
1 godz.
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min