Urządzenia i Akcesoria
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 slices
Składniki
Toppings
-
fresh figs stems removed then halved450 - 500 g
-
balsamic vinegar1 Tbsp
-
olive oil plus extra for greasing½ Tbsp
-
prosciutto sliced120 g
Nut Crust Base
-
blanched almonds125 g
-
pecan nut halves125 g
-
unsalted butter soft20 g
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
medium egg1
Filling
-
garlic clove1
-
onions quartered50 g
-
olive oil20 g
-
Roquefort cheese crumbled150 g
-
single cream275 g
-
medium eggs3
Balsamic Glaze and Assembly
-
balsamic vinegar100 g
-
caster sugar40 g
-
Roquefort cheese crumbled50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
1060 mg
Białko
20 g
Kalorie
2346 kJ /
566 kcal
Tłuszcz
45 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta Muffins with Prawns and Mayo
1 godz. 25 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Savoury Stilton Cheesecake
11 godz. 40 min
Asparagus Stem Soup
55 min
Nectarine Poppy Seed Muffins
40 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch
11 godz.
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 godz. 35 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min