Curry de dinde à l’indienne et céleri-rave

Curry de dinde à l’indienne et céleri-rave

4.5 382 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de céleri-rave en gros cubes
    450 g
  • oignon coupé en quatre
    1
  • d'ail
    2 gousses
  • de gingembre frais
    2 cm
  • d'huile de tournesol
    2 c. à soupe
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe bombée
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • de paprika doux
    ½ c. à café
  • de piment en poudre
    1 pincée
  • de filet de dinde, sans peau en gros cubes
    500 g
    500 g de sot-l'y-laisse de dinde, en gros cubes
  • de lait de coco
    250 g
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 378 kcal / 1572 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...