Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g massa folhada retangular (25x35 cm aprox.)
- 80 g queijo emmental
- 60 g manteiga
- 200 g alho-francês cortado em pedaços
- 2 dentes de alho
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 2 pés de tomilho, só as folhas
- 100 g cogumelos cortados em quartos
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille em massa folhada
50 min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 min
Lasanha vegetariana
1h 15min
Quiche de cogumelos e espinafres
45 min
Tarte de cogumelos
45 min
Strudel de cogumelos, feta e espinafres
1 godz. 45 min
Tarte de alho-francês e fiambre
50 min
Tarte de espargos
1h
Quiche de tomate, queijo e manjericão
1h
Queques de curgete e parmesão
50 min
Tarte vegetariana
1h
Caril de cogumelos
20 min