Almôndegas de lentilhas com massa a vapor

Almôndegas de lentilhas com massa a vapor

3.6 59 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 doses

Składniki

Almôndegas
  • lentilhas
    150 g
  • água
    1000 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • sobras de pão
    25 g
  • amêndoa c/ pele torrada
    25 g
    25 g amêndoa
  • salsa
    10 g
  • cebola
    80 g
  • dente de alho
    1
  • gengibre em pó
    ½ c. chá de
  • ovo
    1
Molho
  • azeite mais q.b. p/ temperar
    35 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • abóbora cortada em cubos
    300 g
  • tomate em pedaços
    600 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • leite de coco
    300 g
  • água
    1300 g
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • açúcar amarelo
    1 c. chá de
  • açafrão-da-índia
    1 c. chá de
  • massa tipo penne
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1424.3 mg
Białko 18.2 g
Kalorie 2188.5 kJ / 523.1 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 70.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...