
Urządzenia i Akcesoria
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
18 sztuk
Składniki
Ciasto
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 szczypta cukru
-
200 g mleka w temp. pokojowej
-
400 g mąki pszennej typ 500-650
-
5 g soli
-
30 g masła miękkiego
-
15 g oliwy z oliwek
Farsz
-
1 ząbek czosnku
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 łyżeczkę brązowego cukru
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
20 g oleju rzepakowego
-
350 - 400 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
10 g chrzanu, tartego
-
1 łyżeczkę musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Kibiny
-
mąka pszenna do oprószenia
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
162 kcal /
677.8 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
22.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
219.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1h 30min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Placki gozleme ze szpinakiem
1h 15min
Focaccia z kiełbasą
2h
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Pastizzi z groszkiem
1h 30min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Kniszki ziemniaczane
2h
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2h 5min
Kibiny litewskie
2h 35min
Cebulaki
1h 5min
Kotleciki z chleba
45min