Urządzenia i Akcesoria
Beetroot carpaccio with burrata
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
Dressing
-
extra virgin olive oil70 g
-
white vinegar30 g
-
lemon juice15 g
-
Dijon mustard½ tsp
-
maple syrup10 g
-
dried basil½ tsp
-
sea salt to taste1 - 2 pinches
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
Beets
-
water1800 g
-
raw beetroots800 g
-
ice cold water to cool
-
rocket60 g
-
burrata cheese torn into pieces250 g
-
pomegranate arils (opcjonalnie)2 tbsp
-
pecan nuts (opcjonalnie)2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
310.6 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
923.3 kJ /
220.7 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple strudel
1 godz. 20 min
Roasted Chicken with Vegetables in Cider Sauce
1 godz. 45 min
Express pho soup with spiralized daikon (Thermomix® Spiralizer, using modes)
50 min
Zoodles with Bolognese Sauce
40 min
Teriyaki deli chicken
40 min
Pea Pesto with Ricotta
10 min
Mushroom risotto
30 min
Traditional minestrone
45 min
Steamed Salmon with Soy Ginger Sauce
30 min
Risotto pomodori with burrata
30 min
Community fave brown rice salad
55 min
Shredded Lamb ragù
1 godz. 25 min