
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalote coupée en deux
- 4 - 5 brins de persil plat frais
- 2 pommes épluchées et détaillées en lamelles
- 4 filets de truite désarêtés (120-150 g/pers.)
- 4 c. à soupe rase de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de curry en poudre
- 30 g d'amandes effilées grillées à sec
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 318 kcal / 1332 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Węglowodany
- 15.3 g