Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di sorgo
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 15 pomodori datterino a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 filetti di platessa, puliti
- 10 fili di erba cipollina fresca
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1200 g di acqua calda (non bollente)
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ peperone, pulito e a listarelle
- 100 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 1 carota, pelata e a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 51.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
Alternatywne przepisy
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1 Std. 35 Min
Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta
25min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 Std. 5 Min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50 min
Insalata di pollo, fragole e fagiolini con glassa di balsamico
1h
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 Std. 5 Min
Farro alle carote con frittata
50 min
Farrotto integrale alle verdure
50 min
Involtini di platessa e verdure
1h
Farro asparagi e frittatina in forma
45 Min
Insalata di grano, tacchino e cavolfiore
1 Std. 5 Min
Insalata di miglio e tonno
55 Min