Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di acqua
- 350 g di cime di rapa, pulite
- 5 uova
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Cime di rapa stufate
55 Min
Sformatini ai carciofi
1h
Frittata di spinaci al forno
45 min
Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero
1h
Cocottine di zucca e ricotta
50 min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 min
Frittata di asparagi e frutta secca
1h
Clafoutis fiori di zucca e salmone
45 min
Crostata con fiori di zucca
1h 30min
Sformatini di asparagi
45 min
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1h
Flan al cavolo viola
55 Min