Wersje kompatybilne
Insalata di salmone e gamberi rossi con pesto di basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di basilico
- 40 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 40 g di gherigli di noci
- 70 - 100 g di olio extravergine di oliva
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 600 g di acqua
- 300 g di patate a tocchetti
- 500 g di filetti di salmone fresco
- 200 g di fagiolini verdi freschi
- 200 g di gamberi rossi, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2572 kJ / 614.8 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 45.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia e pistacchi
40 Min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 Min
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30 min
Branzino al lime e pistacchi
30 min
Cous cous con sgombro e olive
30 min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min
Spiedini di salmone con salsa miele e zenzero (per 2 persone) (senza glutine)
40 Min
Filetto di salmone con insalata di quinoa
40 Min
Insalata di salmone con dressing al mango
45 Min
Insalata di gamberi alla siciliana
40 Min
Insalata di polpo, noci, mais e fagiolini
1 Std.
Insalata di gamberi, avocado e mango
30 min