Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 200 g di orzo perlato
- 2 uova
- 125 g di asparagi verdi, puliti e a metà
- 120 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a metà
- 100 g di pomodori ciliegino in quarti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 653.2 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 34 mg
Alternatywne przepisy
Orzotto con ceci e verdure
30 min.
Farro saltato con piselli e carote
45 min
Insalata di orzo
40 min
Insalata di orzo vegetariana
40 min
Farro al pesto e fagiolini
30 min.
Insalata di orzo con verdure (vegan)
55min
Insalatona di orzo
40 min
Farro alla nizzarda
40 min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 min.
Orzo con straccetti di tacchino al limone
40 min
Orzo con pomodorini, ceci e zucchine
35p
Insalata di farro perlato alla greca
30 min.