Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 20 g di radice fresca di zenzero, pelata e a pezzi
- 100 g di salsa di soia
- 60 g di acqua
- 30 g di zucchero di canna
- 2 cucchiaini di amido di mais (maizena)
- 2 cucchiaini di semi di sesamo
- 10 g di olio di sesamo
Manzo
- 120 g di sale grosso
- 1 ½ cucchiaio di pepe misto in grani
- 20 g di zucchero
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di carne di manzo (spinacino o tasca), pezzo unico
Riso basmati
- 1300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di riso basmati (10-12 minuti cottura)
- olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2062 kJ / 493 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 73.6 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 75 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alle mandorle
45min
Pollo marinato servito con guacamole al lime
2 Std. 20 Min
Chicken Kottu
30min
Mini kebab e patate con salsa yogurt alla menta
40min
Noodles con verdure al curry
35min
Chili con carne
1 Std. 20 Min
Filetti di manzo sottovuoto con burro alle erbe
2 Std. 20 Min
Manzo al lemon grass con pane roti al cocco (Kuruma iraichchi)
1h 40min
Sovracosce sottovuoto di pollo in salsa Teriyaki
2hod. 10min
Suprema di pollo al miele e lime con chutney di mango
1h 15min
Pollo al Rum e cocco
2h 30min
Manzo teriyaki con riso
1 godz. 50 min