Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- 400 g di topinambur, pelato e a pezzi
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 4 rametti di salvia fresca + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 575.2 kJ / 137.5 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 min
Vellutata di porri
40 Min
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40 Min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 min
Purè di sedano rapa
35 Min
Vellutata fredda patate, topinambur e porri
2 Std.
Crema di topinambur e tartufo
55 Min