Hummus di barbabietola (vegan)

Hummus di barbabietola (vegan)

4.4 84 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
300 g

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • ½ - 1 spicchio di aglio a piacere
  • 250 g di barbabietole rosse cotte a tocchetti (1-2 cm)
  • 1 cucchiaio di salsa tahini
  • 20 g di succo di limone spremuto fresco
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale preferibilmente integrale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Białko 2.4 g
Kalorie 908.5 kJ / 217.1 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...