Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di sedano rapa a fette sottili (0.5 cm)
- 400 g di latte
- 100 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1u.
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30min
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Purè di sedano rapa con crumble di pomodori secchi
50min
Gazpacho
15min
Purè di mele e sedano rapa
55min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1h 10min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Crema di topinambur e tartufo
55min
Hummus di barbabietole
25min