Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di porri a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di bottarga secca grattugiata
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 799 kJ / 191 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di finocchi
35min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Vellutata di riciclo
50min
Vellutata di asparagi
45 min
Zuppa di cipolle
1u.
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata di porcini
50min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Vellutata di porri
40min
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Crema di topinambur e tartufo
55min