Gazpacho di pomodoro e basilico

Gazpacho di pomodoro e basilico

4.3 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porzioni

Składniki

  • 150 g olio extravergine di oliva
  • 1000 g di pomodori maturi in quarti
  • 50 g di aceto di vino bianco
    50 g di aceto di mele
  • 2 - 3 rametti di basilico fresco le foglioline lavate
  • 1 - 2 cucchiaini di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 500 g di cubetti di ghiaccio
    500 g di acqua, molto fredda

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 1.2 g
Kalorie 848 kJ / 203 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...