Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di pomodori maturi in quarti
-
50
g di aceto di vino bianco
lub 50 g di aceto di mele - 2 - 3 rametti di basilico fresco, le foglioline lavate
- 1 - 2 cucchiaini di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
-
500
g di cubetti di ghiaccio
lub 500 g di acqua molto fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho pomodori e ciliegie con crostini alle erbe
20min
Gazpacho
15 Min
Gazpacho di carote
10 Min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2j 25 menit
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 Min
Gazpacho mango e avocado
10 Min
Gazpacho feta e cetrioli
1 Std. 10 Min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 Std. 10 Min
Vellutata fredda di pomodorini e avocado
20min
Vellutata fredda di pomodoro e yogurt greco
45min
Gazpacho prosciutto e melone
2h 10min
Guacamole Tex-Mex
5 min