Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di porri, solo la parte bianca, a rondelle (1.5 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di Gorgonzola a pezzi
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 40 g di panna fresca liquida
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Zuppa di cipolle
1u.
Crema di broccoli e porri
45 min
Vellutata di cavolfiore
50min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Vellutata di porri
40min
Crema di porri gratinata
50min
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Crema di porri in crosta
45 min
Vellutata di porri e radicchio
55min
Crema di cipolle e timo
1u.