Banh Cuon

Banh Cuon

4.5 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d'eau tiède
    20 g
  • de sucre en poudre
    1 pincée
  • le jus d'un citron vert
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    35 g
  • de pâte de piment (opcjonalnie)
    1 pointe de couteau
  • de champignons noirs déshydratés
    20 g
  • de crevettes séchées
    20 g
  • l'eau chaude
  • oignon coupé en quatre
    ½
  • d'échine de porc en morceaux
    200 g
  • de poitrine de porc, désossée et découennée en morceaux
    100 g
  • d'huile de sésame
    20 g
  • galettes de riz séchées (Ø 18 cm)
    12
  • d'eau
    200 g
  • de haricots mungo jaunes crus rincés
    300 g
  • d'échalottes frites
    20 g
  • de menthe fraîche effeuillés
    4 brins
  • de coriandre fraîche effeuillés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 378 kcal / 1596 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...