Calamars Assam

Calamars Assam

3.9 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de riz parfumé
    250 g
  • d'échalotes
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de curcuma frais émincé finement
    10 g
    1 c. à soupe de curcuma en poudre, émincé finement
  • de pâte de crevettes
    10 g
  • piment rouge frais épépiné
    1
  • de citronnelle fraîche coupée en morceaux (1 cm)
    20 g
  • d'huile neutre
    20 g
  • de calamars (40 - 50 g chacun), sans les tentacules, soigneusement nettoyés et coupés en deux
    600 g
  • de tomates coupées en quatre
    160 g
  • de pulpe de tamarin
    50 g
  • d'eau
    50 g
  • de fumet de poisson (opcjonalnie) déshydraté ou fait maison
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
  • de menthe fraîche équeutés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 469.2 kcal / 1981 kJ
Białko 28.8 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...