
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 250 g dyni mrożonej, uprzednio rozmrożonej - 100 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 100 g banana pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 500 - 600 g mleka sojowego
- amarantus, ekspandowany do dekoracji (ok. 50 g) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 202.3 kcal / 846.3 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 81.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shake z pieczonego buraka i owoców
1 godz. 30 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Kurkuma chai
15 min
Jogurtowe lody śliwkowe z cynamonem
20 min
Zapiekanka a'la frittata i koktajl warzywno-owocowy
55 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Napój z sałatą
10 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Smoothie z awokado
30 min