Grilled eggplant dip

Grilled eggplant dip

4.0 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • eggplants (approx. 900 g total), room temperature
    2
  • tahini
    2 tbsp
  • garlic cloves
    1 - 2
  • lemon juice
    20 g
  • sea salt to taste (optional - see Tips)
  • ground black pepper to taste
  • paprika to serve
  • fresh parsley leaves only, roughly chopped, for garnishing
    2 - 3 sprigs
  • extra virgin olive oil for drizzling
  • pita bread toasted, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 89.2 kcal / 374.6 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...