Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 jalapeño chillies, trimmed and cut into halves
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 1 garlic clove
- 4 cos lettuce leaves (approx. 80 g)
- 1 lime, zested (no white pith) and juiced
- 1 avocado (ripe), flesh only
- 70 g mayonnaise (see Tips)
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 643.9 kJ / 153.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 332.2 mg
Alternatywne przepisy
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Beetroot salad
10 min
Cauliflower hummus with green vegetables
1 Std.
Leek and smoked salmon dip
55min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Chunky basil pesto dip
10 min
Traditional cocktail sauce
5 min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5 min