Vegan butter

Vegan butter

4.5 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 5 min
400 g

Składniki

Soaking
  • raw cashews
    60 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • filtered water to soak
  • lecithin granules (see Tips)
    3 tsp
  • boiling water
    2 tbsp
Butter
  • coconut oil (see Tips)
    100 g
  • apple cider vinegar
    ½ tsp
  • sea salt
    ¼ tsp
  • filtered water
    140 g
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • ground turmeric
    1 pinch

Wartości odżywcze na 400 g

Kalorie 1696.5 kcal / 7098 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 182.8 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 99.9 g
Sód 953.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...