Vegan butter
TM6 TM5 TM31

Vegan butter

4.6 (21 ocen)

Składniki

Soaking

  • 60 g raw cashews
  • ¼ tsp sea salt
  • filtered water, to soak
  • 3 tsp lecithin granules (see Tips)
  • 2 tbsp boiling water

Butter

  • 100 g coconut oil (see Tips)
  • ½ tsp apple cider vinegar
  • ¼ tsp sea salt
  • 140 g filtered water
  • 50 g extra virgin olive oil
  • 1 pinch ground turmeric

Wartości odżywcze
na 400 g
Kalorie
7098 kJ / 1696.5 kcal
Białko
10.9 g
Węglowodany
19.3 g
Tłuszcz
182.8 g
Tłuszcz nasycony
99.9 g
Błonnik
2 g
Sód
953.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy