Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot cake
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 110 g boiling water
- 15 g flaxmeal (see Tips)
- 150 g walnuts
- 280 g carrots, cut into pieces
- 60 g sultanas
- 160 g Rapadura sugar
- 1 banana, cut into pieces
- 250 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 30 g plant-based milk of choice
Orange frosting
- 100 g raw cacao butter
- 1 tbsp arrowroot flour
- 40 g pure maple syrup
- 80 g plant-based milk of choice
- 3 tsp vanilla bean paste
- 1 - 2 pinches salt
- 40 g vegan butter (see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.8 kJ / 324.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Tofu chocolate ice cream
6 godz. 10 min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1h 25min
Raw pineapple and turmeric cake
5h 20min
Plant-based béchamel sauce
10 min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Cashew pouring cream
35 Min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Vegan Christmas cake
27 Std. 10 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Vegan custard
15min
Vegan butter
8h 5min