Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 525 g lukewarm water
- 1 tsp sea salt
- 900 g baker's flour, plus extra to dust
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
Filling
- 2 - 3 bunches fresh English spinach, trimmed, leaves and stalks cut into pieces (approx. 5 cm - 550 g - see Tips)
- sea salt, to taste (optional)
- 1 onion, cut into halves
- 500 g feta cheese, cut into pieces (4 cm - see Tips)
- 1 egg
- olive oil, to drizzle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 965.6 kJ / 230.8 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 290.2 mg
Alternatywne przepisy
Lime and coconut mini bundts
Brak ocen
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30 min
Quince tart
1h 10min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Cherry pickin' gelato
4 Std. 35 Min
No-roll cheesy broccoli quiche
1h 25min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15 min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min