Wersje kompatybilne
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dried fruit compote
- 500 g water
- 100 g raw sugar
- 1 cinnamon quill
- 4 whole cloves
- 1 lemon, zest only (4 x 1 cm pieces), no white pith
- 50 g dried apricots
- 50 g dried pears
- 50 g pitted prunes
- 40 g dried apple
- 50 g dried peaches
- 1 tsp vanilla bean paste
Ricotta pancakes
- 440 g ricotta (see Tips)
- 190 g full cream milk
- 4 eggs, separated
- 180 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 pinch salt
- 50 g butter, for frying
- yoghurt, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2686.8 kJ / 639.6 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 81.9 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 456.1 mg
Alternatywne przepisy
Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple
45min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1 Std. 25 Min
Orange, raspberry and coconut jellies
2 Std. 30 Min
Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter
1 Std. 50 Min
Pear blueberry quinoa crumbles
35min
Chocolate mud muffins (gut health)
40min
Nutty pancakes with stone fruit compote
1 Std.
Apple cinnamon muffins
40min
Polish crêpes
3 Std. 35 Min
Chocolate fondant cake
40min
Better-for-you banana pancakes
30min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min