Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di basilico fresco, lavate e asciugate
- 40 g di cipollotti in quarti
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di filetti di branzino (2 spigole) a tocchi (1 cm)
- 40 g di Vodka
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 3 pizzichi di sale
-
320
g di pasta fresca, tipo calamarata
lub 320 g di pasta secca, tipo calamarata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1740.9 kJ / 416.1 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 186.7 mg
Alternatywne przepisy
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Polpetti affogati
45min
Alici alla Reggina
45min
Baccalá alle olive
25min
Paccheri zucca e gamberoni
50min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 Min
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50min
Amatriciana con cozze
55 Min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min
Mezze maniche con fagioli e cozze
1 Std.
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min