Ensalada templada de quinoa con batatas asadas y granada

Ensalada templada de quinoa con batatas asadas y granada

4.5 100 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 400 g de batatas en dados de 2 cm
  • 1 pellizco de sal
  • 1 - 2 chorritos de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de hierbas provenzales secas
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
Vinagreta
  • 100 g de tomates secos en aceite sin escurrir
  • 10 g de vinagre de manzana
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 trozo kion de aprox. 1 cm
  • 100 g de zumo de naranja
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
Quinoa
  • 200 g de quinoa en grano
  • 800 g de agua
  • ½ cucharadita de sal
Presentación
  • 50 - 60 g canónigos
  • 80 g de queso feta en dados de aprox. 1 cm
  • 150 g de granos de granada

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 448.3 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 1207 kJ / 288 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...