Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de agua
- 200 g de arroz jazmín
- 1 diente de ajo
- 40 g de aceite de sésamo
- 800 g de verduras variadas (berenjena, calabacín, champiñones, pimiento rojo) en trozos de 2-3 cm
-
1
pastilla de caldo de verduras
lub 1 cucharada de concentrado de caldo de verduras casero - 20 g de salsa de soja
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 cucharada de semillas de sésamo (opcjonalnie)
- 130 g de seitán en trozos
- 10 g de cebollino fresco picado (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2062 kJ / 493 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 723.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40 Min
Curry de garbanzos y verduras
25 Min
Biryani de verduras - India
50 Min
Cuscús especiado de verduras
30 Min
Pastel de batata con boloñesa vegetariana
45 Min
Arroz negro con verduras asadas y tofu
1 Std.
Curry vegano de berenjenas
50 Min
Arroz con lentejas al estilo egipcio (Kusherie)
1 Std. 10 Min
Curry vegano con tofu
30 Min
Bol vegano de garbanzos, arroz y verduras con salsa de cacahuete
40 Min
Curry de batatas y brócoli
20 Min
Guiso de verduras italiano
40 Min