Patatas asadas Tex-Mex veganas

Patatas asadas Tex-Mex veganas

4.7 33 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
4 raciones

Składniki

  • de anacardos crudos
    200 g
Patatas asadas
  • patatas grandes
    2
Crema de anacardos
  • de agua
    125 g
  • de zumo de limón
    20 g
  • de sal
    1 pellizco
  • de pimienta negra molida
    2 pellizcos
Guacamole
  • de cilantro fresco (las hojas y parte del tallo)
    5 ramitas
  • de cebolla en trozos
    100 g
  • chiles jalapeños frescos (sin pedúnculo ni semillas) en trozos
    2
  • de aguacate en trozos
    250 g
  • de zumo de limón
    15 g
  • de sal
    1 pellizco
Chili
  • dientes de ajo
    2
  • de aceite de oliva
    20 g
  • de tomate troceado en conserva
    150 g
  • de tomate concentrado
    20 g
  • de judías negras cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
    240 g
  • de vinagre de sidra
    1 cucharada
  • de pimentón
    1 cucharadita
  • de sal
    2 pellizcos
  • de pimienta negra molida
    2 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 712 kcal / 2965 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...