Ensalada de lentejas y coliflor asada

Ensalada de lentejas y coliflor asada

4.5 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

Coliflor asada
  • 500 g de ramilletes de coliflor
  • 1 chorrito de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de hierbas provenzales secas
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Ensalada
  • 400 g de lentejas verdinas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
    400 g de lentejas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
  • 80 g de dátiles sin hueso en mitades
  • ½ cebolleta (aprox. 120 g), en cuartos y reserve la parte verde
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de aceite de oliva
Salsa
  • 30 g de zumo de limón
  • 25 g de agua
  • 20 g de tahini
  • 50 g de aceite de oliva
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharadita de zumaque (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 378.3 mg
Białko 28.3 g
Kalorie 2722 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 15.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 86.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...