![Arroz jazmín con setas y algas Arroz jazmín con setas y algas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cd7f315b-5464-41f3-bf80-6ebefe2e133c/Derivates/1609de89-72b0-4f6b-85c3-14eb17539401.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de algas variadas deshidratadas troceadas (kombu, wakame, nori, etc.)
- 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 120 g de cebolla en octavos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de setas frescas en láminas o tiras
- 300 g de arroz jazmín
- 50 g de salsa de soja
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 650 g de caldo de verduras
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1659 kJ / 397 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1349.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry vegano con tofu
30 min
Biryani de verduras - India
50 мин.
Arroz vietnamita con verduras
55 min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Arroz indio con verduras al horno
1ч. 30 мин.
Dal de tomates y lentejas (Dhaba dhal)
35 min
Patatas asadas Tex-Mex veganas
9h 25min
Samosas vegetarianas de boloñesa de lentejas y berenjena
1ч. 30 мин.
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40 мин.
Curry vegano de berenjenas
50 мин.
Berenjenas rellenas con alubias y tomate
1 godz.
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
1h 15min