Soupe corse

Soupe corse

4.2 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La veille
  • de haricots coco roses, secs (voir "Conseil(s)")
    150 g
Le jour même
  • d'oignon coupé en deux
    70 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de pancetta coupée en lardons
    60 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de chou frisé coupées en lanières (100 g env.)
    2 - 3 feuilles
  • de carottes coupées en rondelles (1 cm)
    100 g
  • de blanc de poireau coupé en tronçons (2 cm)
    100 g
  • feuille de laurier
    1
  • de thym frais
    4 branches
  • d'eau
    1400 g
  • de concentré de tomate
    25 g
  • de pâtes sèches, type coquillettes
    100 g
  • de basilic frais ciselé
    5 - 6 brins
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 - 3 pincées
  • de sel (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    3 - 4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 197.7 kcal / 827 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 317 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...